office @ bodeland.eu
Последвай ни:

Изграждане и реновация на зелени площи

Тревен чим или тревна смеска

БОДЕ ET

      Ние селектираме тревното покритие съобразно терена и заобикалящата растителност. Преди засяване на семе или полагане на чим почвата се разчиства, обогатява или подменя изцяло. Така освен захващането на тревните смески и чимове се гарантира и бъдеща здравословна среда на зеления килим.

      Готовият чим е с предимство. Изгражда се през всички сезони с положителни температури. След бързото му полагане веднага ще започнете да се наслаждавате на моравата.

Тревните смески се нуждаят от 14-20 дни да покълнат и няколко месеца косене за да достигне желаното покритие и здравина. Засява се 2 пъти в годината, най-често през пролетта.

Засаждане на храсти и дървета

      Храстите и дърветата са красотата и душата на двора. Може да вихрите въображението си в тяхната подредба. Градинските центрове предлагат широк асортимент за избор.

Възползвайте се от жив плет и отделни групи от храсти. Малкото красиво борче засадено на 3 метра от сграда след години ще се превърне в проблем вместо радост.

Спестете място и поддръжка като засадите от новите видове плодни дръвчета, които са малки на размер, но пак с вкусни плодове.

Озеленяване чрез кашпи и саксии

      Какво да правите, ако имате повече бетон и пътеки отколкото зелени площи?

Решението е изграждане по поръчка или закупуване на големи кашпи. В хипермаркетите и специализираните магазини има широк избор на кашпи от дърво, метал и камък.

След консултации и оглед, ние ще доставим, напълним с пръст и засадим прекрасни растения на всяко място.

План за реновация на тревен килим

Лечение и борба с неприятели върху площите за реновация.

Аериране на настоящото тревно покритие. Подсяване с тревна смеска и покриването на цялото пространство с тънък слой хумусна почва. Валиране и необходимите обилни поливки до изникване на семената.

Изрязване на повредените участъци от килима и подмяна с чимове.

Мулчиране с дървени кори

Мулчът спомага за намаляване на разходите по поддръжка на градината и увеличаване ползата за почвата и корените на растенията. Мулчът е изгоден вариант за покриване на площи с цел декорация.

Мулчирането като декорация трябва да се направи и с полагане на геотекстилна мембрана. Ако решите може да оставите зони в основата на растенията свободно да се смесва и наторява пръстта.

Услугите, които извършваме в сектор ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ са съобразени с: НАРЕДБА 1 ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОЗЕЛЕНЕНИТЕ ПЛОЩИ И ДЕКОРАТИВНАТА РАСТИТЕЛНОСТ и наредбите на отделните общини в Република България.

Заявление за окастряне на клони, или отсичане на дървета.

ИЗТЕГЛИ

Viber - 0877165740

Изпратете ни снимки по Вайбър!

Доставка и засаждане

Конкурентни цени на дървета, храсти и цветя.

Подсяване на моравата

Цени от 5 лв./м2 за реновация на тревен килим чрез подсяване.
1055
Щастливи клиенти
50
Декара в абонаментна поддръжка
1000
+ засадени дръвчета
2500
Безплатни консултации